Parmaco oli mukana Tampereen Arkkitehtikillan 55. vuotisjuhlissa

Teekkarilaulut raikasivat 8.3.2025, kun Tampereen arkkitehtiopiskelijoiden järjestämille vuosijuhlille kokoontui yli 200 opiskelijaa, arkkitehtuurin laitoksen työntekijää ja opettajaa, sekä killan alumnia. Parmaco oli mukana tapahtumassa pääsponsorina ja piti puheenvuoron vuosijuhlien pääjuhlassa.

Vuosijuhlaan osallistuivat Parmacolla työskentelevät Tampereen Arkkitehtikillan alumni Joakim Pihlajaniemi ja killan jäsen Milla Tyyskä, jotka kehuvat juhlan lämmintä tunnelmaa. Juhlaohjelmaan kuului Joakimin pitämä puheenvuoro dynaamisen arkkitehtuurin lähtökohdista ja mahdollisuuksista, mikä oli suunnattu erityisesti Tampereen yliopiston arkkitehtuurin koulutuksesta valmistuville tulevaisuuden rakennussuunnittelun ammattilaisille. Tampereen yliopiston arkkitehtuurin koulutusohjelmassa käsitellään rakennetun ympäristön haasteiden, kuten energiankäytön, ilmastonmuutoksen, biodiversiteetin ja niukkenevien luonnonvarojen, huomiointia arkkitehtuurissa.

”Laadukas suomalainen arkkitehtityö ja -koulutus on toimintamme kulmakiviä ja tapahtumaa tukemalla haluamme edistää arkkitehtikoulutuksen ja kestävän kehityksen mukaisen rakennussuunnittelun yhteistyötä, sekä lisätä tietoisuutta arkkitehtuurin tulevaisuuden suuntauksista alan asiantuntijoiden keskuudessa,” kommentoi Parmacon markkinointijohtaja Anna Elo.

Onnittelemme Tampereen Arkkitehtikiltaa 55. juhlavuodesta!

Kansainvälinen naistenpäivä 2025

Lauantaina 8.3. vietetyn kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi haluamme nostaa esiin naistyöntekijöitä rakennusalalla. Parmacolla työskentelee naisia monissa eri rooleissa, kuten tuotannossa, talousosastolla, suunnittelussa, henkilöstöhallinnossa, myynnissä, ostoissa ja markkinoinnissa.

Kysyimme Leppävirran tehtaallamme työskenteleviltä Henna Koposelta ja Petra Mehtomaalta heidän työurastaan Parmacolla.

Kauanko olet työskennellyt Parmacolla ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Henna:

Olin ensin kesätöissä Parmacolla useampana kesänä ja vuodesta 2008 asti olen toiminut vakitusena eli tämä on minun 17. vuoteni Parmacolla. Tehtäviini kuuluvat siivous- ja maalaustyöt tehtaalla.

Petra:

Aloitin Parmacolla viime vuonna lokakuun viimeisellä viikolla eli neljä täyttä kuukautta ja pari viikkoa siihen päälle. Toimin Leppävirran tehtaalla tuotannon assistenttina.

Miten päädyit työskentelemään Leppävirran tehtaalla?

Henna:

Kesätöissä ollessani tykästyin tähän työpaikkaan ja omalla alallani ei silloin ollut tarjolla vakituista työtä. Myös oman isäni ollessa tehtaalla töissä kiinnostuin itsekin täällä työskentelystä, vaikka hän olikin toimiston puolella johtotehtävissä.

Petra:

Edellinen työpaikkani kuihtui ja tuli aika vaihtaa varmempaan paikkaan. Päädyin pohdinnan jälkeen vaihtamaan samalla alaa, vaikka aluksi tuntemattomaan hyppääminen jännitti aika lailla. Työkaveri vinkkasi, että täällä voisi olla minulle sopiva paikka, mikä johti lopulta Parmacoon tutustumiseen ja aloituspäivän sopimiseen.

Miltä tehtaalla työskentely on tuntunut ja mikä on parasta työssäsi?

Henna:

Työskentely on ollut pääosin mukavaa, vaikka välillä epävarmat ajat ovat hieman stressanneet mieltä. Parasta työssäni ovat mukavat ja rempseät työkaverit sekä työn monipuolisuus.

Petra:

Luontevalta. On mukavaa uppoutua täysin johonkin aiheeseen ja antaa ajan vain kulua esimerkiksi kirjoittaessa tai käsitellessäni tiedostoja. Välillä työ taas on hyvinkin nopeatempoista ja silloin on ihan huikea tunne painaa kaasu pohjaan ja hoitaa niin paljon asioita yhtä aikaa, kun vain kykenee ja kello antaa myöden. Parasta työssäni on, että harvoin tiedän tarkkaan mitä tuleva viikko tuo tullessaan. Monipuolisuus on tämän työn suola.

Uusia kollegoita projekti- ja talotekniikan tiimeissä

Parmacon projektitiimiin sekä talotekniikan suunnittelutiimiin on liittynyt uusia kokeneita osaajia!

Mikko Kilpi on aloittanut Parmacolla 17.2.2025 projektipäällikkönä ja vastaa rakennusprojektien tuloksellisesta toteutumisesta yhdessä muun projektiryhmän kanssa. Hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa projektien aikatauluttaminen, budjetointi, resurssointi, seuranta ja raportointi.

Mikolla on yli 15 vuoden kokemus rakennusalalta, ja hän on toiminut projektipäällikkönä ja vastaavana mestarina erilaisissa teollisuus- ja toimitilakohteissa sekä saneeraushankkeissa eri yrityksissä.

Perttu Miettinen on aloittanut 24.2.2025 talotekniikan suunnittelupäällikkönä Parmacolla. Perttu vastaa LVISA-suunnittelun kokonaisvaltaisesta hallinnasta ja ohjauksesta Parmacon projekteissa, sekä suunnittelun yhteensovittamisesta, budjetoinnista ja alihankintaverkoston ylläpidosta. Lisäksi hän kehittää Parmacon talotekniikkaratkaisuja ja tukee tilahallintatiimiä LVISA-haasteiden ratkaisussa.

Pertulla on yli 15 vuoden kokemus talotekniikka-alalta, erityisesti LVI-suunnittelusta, rakennuttamisesta ja projektinhallinnasta. Perttu on työskennellyt muun muassa talotekniikkainsinöörinä, LVI-projektipäällikkönä ja suunnittelijana eri organisaatioissa, joissa hänen vastuullaan on ollut laajojen hankkeiden suunnittelu, toteutus ja ohjaus.

Toivotamme Mikon ja Pertun lämpimästi tervetulleiksi Parmacolle!

Uusia osaajia Parmacon tuotannossa ja hankinnoissa

Parmacon hankinta- ja tuotantotiimit ovat vahvistuneet helmikuussa uusilla osaajilla!

Juha-Matti Turunen on aloittanut hankintatiimissä talotekniikan hankintapäällikkönä 10.2.2025. Juha-Matti vastaa LVISA-järjestelmien hankintojen kokonaisvaltaisesta hallinnasta ja kehittämisestä. Hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa tehtaiden kausisopimusten laatiminen, projektikohtaisten tilausten hoitaminen sekä toimittajaverkoston ylläpito ja kehittäminen.

Juha-Matilla on pitkä kokemus LVI-alan projektinjohdosta, hankinnoista ja suunnittelunohjauksesta niin uudis- kuin saneerauskohteissa. Hän tuo mukanaan vahvaa osaamista sopimusneuvotteluista, kustannustehokkaista ratkaisuista sekä laajojen hankkeiden johtamisesta.

Niko Talja on aloittanut tuotantopäällikkönä Hämeenlinnan tehtaan tuotantotiimissä 11.2.2025. Niko vastaa Hämeenlinnan tehtaan päivittäisestä toiminnasta, kehittämisestä ja resurssien hallinnasta, sekä projektien sujuvasta ja laadukkaasta toteutuksesta.

Niko tuo mukanaan vahvan asiantuntemuksen teollisesta tuotannosta, projektinhallinnasta ja kehittämistyöstä. Hän on toiminut tuotannon ja esihenkilötyön eri rooleissa yli 15 vuoden ajan ja tuo mukanaan vahvaa kokemusta erityisesti resurssienhallinnasta, hankinnoista ja kustannustehokkuuden varmistamisesta tuotannossa.

Toivotamme Juha-Matin ja Nikon lämpimästi tervetulleiksi Parmacolle!

Parmaco vahvistaa sitoutumistaan kestävään kehitykseen avainnimityksellä

Parmaco on sitoutunut kestävään kehitykseen ja dynaamiseen kiertotalousmalliin, joka mullistaa rakentamista asettamalla uudelleenkäytön etusijalle korvaamisen sijaan. Matkallemme kohti joustavaa, tulevaisuuden haasteisiin vastaavaa  ja aidosti kiertotalouteen perustuvaa arkkitehtuuria, otamme merkittävän askeleen eteenpäin tässä missiossa.

Tervetuloa tiimiin, Nathalie Clément – uusi Vastuullisuusjohtaja

Meillä on ilo toivottaa Nathalie Clément tervetulleeksi Parmacon uudeksi Vastuullisuusjohtajaksi 27. tammikuuta 2025 alkaen. Nathalie liittyy osaksi Strategia- ja kestävä kehitys -tiimiä, jossa hänellä on keskeinen rooli kestävän kehityksen vision edistämisessä.

Uudessa tehtävässään Nathalie vastaa Parmacon kestävän kehityksen strategian kehittämisestä ja toteuttamisesta. Hänen ydintehtäviinsä kuuluvat kiertotalousmallimme kehittäminen ja jalkauttaminen, dynaamisen arkkitehtuurin ympäristö- sekä sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten ymmärryksen vahvistaminen, sidosryhmäyhteistyön edistäminen sekä kestävien käytäntöjen ja viestinnän kehittäminen.

”Minua kiehtoi kiertotalousmalli ja sen mahdollisuudet muuttaa tapaa, jolla näemme rakennusten elinkaaren ja käyttötarkoituksen. Maailmassa, jossa merkittävä osa päästöistä tulee rakennuksista, tämä malli on todellinen pelinmuuttaja,” Nathalie toteaa.

Nathaliella on vankka kokemus kiertotaloudesta, ilmastotyöstä, liiketoimintastrategiasta ja viestinnästä. Ennen Parmacoa hän johti EY Suomen Climate Change and Sustainability Services -yksikköä. Hänen vaikuttava uransa kattaa myös merkittäviä rooleja Gaiassa, Konecranesilla, Hoivatiloissa ja KPMG:llä.

Nathalien asiantuntemus ja johtajuus ovat keskeisessä asemassa, kun edistämme kestävän kehityksen tavoitteitamme ja vahvistamme asemaamme joustavan ja kiertotalouteen perustuvan rakentamisen edelläkävijänä. Olemme innoissamme saadessamme hänet tiimiimme ja odotamme hänen tuomaansa positiivista vaikutusta niin organisaatioomme kuin laajemmin koko yhteisöön.

Parmaco julkistaa uudistetun brändinsä, joka ilmentää uudenlaista, dynaamisen arkkitehtuurin tulevaisuutta

Espoo, Suomi – 3. helmikuuta 2025

Suomalainen, dynaamisia kiertotalousrakennuksia vuokraava yritys, Parmaco, julkistaa uudistetun brändi-identiteettinsä, joka heijastaa yrityksen kehitystä ja tulevaisuuden visiota. Dynaamisen arkkitehtuurin edelläkävijänä Parmaco jatkaa perinteisen rakennuskäsityksen haastamista tarjoamalla tiloja, jotka mukautuvat, siirtyvät ja muuttuvat palvelemiensa yhteisöjen rinnalla.

Yli kuuden vuosikymmenen kokemus modulaarisesta rakentamisesta tekevät Parmacosta edelläkävijän rakennusalalla. Parmaco on uudistanut perinteisen rakentamisen ja omistamisen malleja tarjoten joustavan vaihtoehdon. Parmaco toimittaa korkealaatuisia moduuleista koostuvia, vuokrattavia rakennuksia, jotka voidaan laajentaa, pienentää tai ottaa uuteen käyttöön. Tämä mahdollistaa koulujen, päiväkotien, asuinrakennusten, terveydenhuollon tilojen, toimistojen ja monien muiden tilojen mukauttamisen muuttuviin tarpeisiin tehokkaasti ja kestävästi.

”Rakennusten ei pidä olla yksinomaan staattisia rakenteita, vaan niiden tulee kehittyä yhteiskunnan tarpeiden mukana”, sanoo Parmaco Groupin toimitusjohtaja Jukka Joutsenkoski. ”Uudelleenbrändäyksemme heijastaa matkaamme paikallisesta suomalaisesta innovaattorista joustavien ja kestävien rakennusratkaisujen johtajaksi Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.”

Parmacon kiertotalouteen perustuva malli haastaa totutun ajattelumallin siitä, miten rakennuksia suunnitellaan, käytetään ja lopulta käytetään uudelleen. Toisin kuin perinteiset rakennukset, jotka noudattavat lineaarista elinkaarta, Parmacon modulaariset rakenteet on rakennettu muokattaviksi, siirrettäviksi ja uudestisyntyviksi, mikä minimoi jätteen ja ympäristövaikutukset ja varmistaa samalla pitkän aikavälin arvon.

”Kiertotalous on kaiken toimintamme ytimessä. Rakennuksemme on suunniteltu paitsi palvelemaan tämän päivän tarpeita myös säilymään arvokkaina tuleville sukupolville”, kertoo Parmacon markkinointijohtaja Anna Elo. ”Identiteettimme uusi ilmentymä edustaa energiaa, innovaatioita ja vastuullisuutta. Nämä tekijät ovat vieneet Parmacoa eteenpäin – ja määrittävät jatkossakin tulevaisuuttamme.”

Uudelleenbrändäys on muutakin kuin visuaalinen uudistus – se tukee Parmacon vahvaa sitoutumista rakennetun ympäristön muokkaamiseen tiloilla, jotka ovat yhtä toimivia, mukautuvia ja kauniita kuin kestäviäkin.

Lisätietoja:

Anna Elo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Parmaco Group

Sähköposti: anna.elo@parmaco.fi | Puhelin: +358 40 581 25657

Video: Dynaamista arkkitehtuuria  I Julkaisukelpoiset kuvat

Hyvää isänpäivää!

Isänpäivää vietetään tänä vuonna marraskuun toisena sunnuntaina 10.11. isien kunniaksi ja muistoksi. Isänpäivän viettäminen toimii hyvänä muistutuksena siitä, kuinka monilla meistä on työroolin rinnalla toinen, ja se kaikista tärkein rooli kotona.

Parmacolla työskentelee paljon eri-ikäisiä isiä erilaisissa tehtävissä. Kysyimme neljältä työntekijältämme minkälaisissa isän rooleissa he toimivat kotona ja millaisena isän rooli näyttäytyy heidän työroolinsa rinnalla:

Teemu Kärnä

Töissä: Strategiajohtaja

Kotona: Isä kahdelle alle 3-vuotiaalle

”Isän roolissa toimin laulavana kotimuskarin vetäjänä, sekä kahvilan kokkina.”

Jari Leskinen

Töissä: Monipuolisissa tuotannon työtehtävissä Parmacolla liki 20 vuoden kokemuksella

Kotona: Isän tehtävissä liki neljänkymmenen vuoden kokemuksella ja lisäksi ukin tehtävissä 15 vuoden kokemuksella

”Ennen tehtaalla työskentelyä kävin reissuhommissa mutta vaihdoin paikallishommiin, jotta aikaa jäi enemmän isänä toimimiseen.”

Markus Vuori

Töissä: Asiakaspäällikkö

Kotona: Isä 11- ja 12-vuotiaille tytöille

”Iltaisin ja viikonloppuisin toimin koti-isänä ja harrastusten mahdollistajana.”

Antti Dillström

Töissä: Asiakaspäällikkö

Kotona: 1-vuotiaan lapsen isä

”Isän roolissa olen uuden opettelija muutoksien äärellä. Työtehtävässäni 1-vuotiaan lapsen isänä esihenkilöni liikkuu hitaasti vaipoissa ja käskee tekemään tehtäviä kelloon katsomatta. Korvaukseksi hän tarjoaa iloa ja naurua sekä näköalapaikan seurata hänen kasvua ja kehitystä. Onneksi työtäni helpottaa puoliso, joka saa paljon helpommin esihenkilöni pään käännettyä monessakin asiassa. Vaikka työ on vaativaa, raskasta ja täysin uutta, niin en sitä mistään hinnasta vaihtaisi muuhun .”

Kiertotalouden edelläkävijöiden eurooppalaiselle listalle päässyt Parmaco lupaa satojen miljoonien säästöt julkiseen rakentamiseen: ”80 prosenttia rakennuksista on hukkakäytössä ja kustannukset juoksevat”

Dynaamiset ja kierrätettävät rakennukset vähentävät päästöjä jopa 72%. Tulevaisuudessa rakennukset ovat täysin hiilineutraaleja.

Kiertotalouden kärjessä toimiva Parmaco ui tällä hetkellä vastavirtaan rakennusalan suhdanteissa lisäämällä tuotantoaan ja rekrytoimalla lisää työntekijöitä. Samalla se lupaa julkiselle sektorille merkittäviä säästöjä innovatiivisella vuokrattavien rakennusten mallillaan.

Uusien julkisten rakennusten rakentaminen pysyvällä mallilla on tällä hetkellä erittäin riskialtista.

Suomessa on vuonna 2030 Kuntaliiton laskelmien mukaan noin 80 000 peruskoululaista vähemmän kuin nyt.

Samaan aikaan väki vanhenee ja hyvinvointialueiden rakennemuutos muuttaa monen sote-tilan maantieteellistä tarvetta huimasti.

Parmacon toimitusjohtaja Jukka Joutsenkoski toteaa, että Parmacon malli tuo joustoa ahdingossa olevalle julkiselle sektorille tarjoamalla kustannustehokkaan ja joustavan vaihtoehdon. Säästöt ovat varovaistenkin arvioiden mukaan jopa satoja miljoonia euroja.

”Perinteisen rakentamisen suurin ongelma on siinä, että se on liian joustamatonta ja epäkäytännöllistä maailman muuttuessa nopeasti. Pysyvät rakennukset palvelevat tarkoitustaan varmasti muutaman vuoden, mutta sen jälkeen tilojen käyttö voi vähentyä merkittävästi. Kustannukset jäävät kuitenkin edelleen juoksemaan.”

Aihe on kansantaloudellisesti todella merkittävä vuosittaisten kiinteistöinvestointien massiivisuuden vuoksi. Kukaan ei osaa ennustaa, minkälaisia rakennuksia tarvitaan 20 vuoden päästä – siksi vuokramalli tuo jättisäästöt.

”Senaattikiinteistöjen teettämän tutkimuksen mukaan julkisten tilojen aktiivinen käyttöaste on tänä päivänä vain 20 %. Eli 80 % rakennuksista on hukkakäytössä ja lämmitys- ja huoltokustannukset juoksevat. Osa rakennuksista on valitettavasti pystyynrakennettua jätettä.”

Parmaco tarjoaa kunnille ja valtiolle vaihtoehdon, joka on toiminnallisesti, taloudellisesti sekä ekologisesti järkevä – ja vain sille ajalle, jolloin rakennukselle on käyttöä kohteessaan.

Parmaco kerää kansainvälistä kiitosta – kiertotaloustunnustus vauhdittaa kasvua

Parmaco keskittyy suunnittelussaan ja tuotannossaan ennen kaikkea julkisiin rakennuksiin, eli asiakkaina ovat kunnat, hyvinvointialueet ja valtionlaitokset. Parmacon toteuttamia rakennuksia ovat muun muassa Seinäjoen lastensairaala, Pikkutuulen päiväkoti Haukiputaalla, osia Vaskivuoren lukiosta Vantaalla ja lasten psykiatrinen klinikka Helsingin keskustassa. Kohteita on noin kolmasosassa Suomen kuntia.

Parmacon tuotantokapasiteettia on lisätty tänä vuonna hankkimalla uudet tuotantotilat Pohjois-Savon Varkaudesta ja uudet rekrytoinnit seudulla on aloitettu. Myös muille Parmacon tehtaille Leppävirralla, Pyhäjoella ja Hämeenlinnassa on rekrytoitu lisää työntekijöitä. Tehtailla tehdään myös ylimääräisiä vuoroja. Yrityksen uniikki konsepti ja suomalainen innovaatio kiinnostavat myös laajemmin Euroopassa. Yritys kasvaa vahvasti tällä hetkellä Ruotsissa ja Saksassa.

Yrityksen kansainvälistyminen sai merkittävää vauhditusta huhtikuussa, kun Parmaco listattiin Maailman kiertotalousfoorumissa huhtikuussa 30 kiertotaloutta edistävän ja luontokatoa toimillaan torjuvan yrityksen joukkoon.

SSAB ja Parmaco rakentavat vuonna 2025 maailman ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun konseptitalon, jonka tavoitteena on hiilineutraalius elinkaaren yli. Rakennus toimii mallina kestävän kehityksen mukaisille rakennushankkeille kaikkialla maailmassa.

”Pystymme vastaamaan tällä mallilla kaupunkikehityksen vaatimuksiin ilman ilmastonmuutoksen vauhdittamista.”

Lisätietoja:

Parmaco Group Oy

Jukka Joutsenkoski, CEO

Puh. 044 376 4422

jukka.joutsenkoski@parmaco.fi

www.parmaco.fi

Kuvatiedustelut: anna.elo@parmaco.fi

SSAB ja Parmaco rakentavat yhdessä maailman ensimmäisen konseptirakennuksen fossiilivapaasta teräksestä

SSAB ja Parmaco ovat solmineet kumppanuuden, joka kattaa tavoitteen rakentaa maailman ensimmäinen fossiilivapaasta teräksestä valmistettu konseptitalo vuonna 2025. Parmaco aikoo käyttää koko rakenteessa HYBRIT-teknologian avulla kehitetyn fossiilivapaan teräksen pilottitoimituksia. Näin ensimmäistä kertaa koko rakennuksen teräskomponentit ovat SSAB:n fossiilivapaata terästä.

”Yhteistyömme Parmacon kanssa tarjoaa jännittävän mahdollisuuden esitellä fossiilivapaan teräksen potentiaalia rakennusalalla”, SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala kertoo. ”HYBRIT-teknologian avulla eliminoimme yhden perinteisen teräksenvalmistuksen keskeisistä ongelmista, kun tuotantoprosessista pystytään suurelta osin poistamaan fossiiliset hiilipäästöt. Yhdessä Parmacon kaltaisten kumppaneiden kanssa voimme vähentää rakennusmateriaalien ilmastovaikutuksia ja näyttää, mikä on mahdollista jo nyt.”

Parmaco odottaa rakentamisen alkavan vuoden 2025 alussa ja rakennuksen valmistuvan myöhemmin samana vuonna. Rakennuksen on tarkoitus toimia mallina tuleville kestävän kehityksen mukaisille rakennushankkeille kaikkialla maailmassa ja osoittaa, että kaupunkikehityksen kasvaviin vaatimuksiin on mahdollista vastata ilman ilmastonmuutoksen vauhdittamista.

Parmaco on jo pitkään erikoistunut kiertotalouden periaatteiden mukaisten tilojen rakentamiseen. Näitä dynaamisia rakennuksia ovat mm. Parmacon suunnittelemat ja valmistamat koulut, päiväkodit, terveydenhuolto- , asuin- sekä hallintorakennukset. Parmacon menestyksen keskiössä on sen ainutlaatuinen Fixcel-tuote. Se on rakennusten rungossa käytettävä huippuluokan teräskenno, jonka hyödylliset ominaisuudet edistävät sisäilman laatua ja pitävät energiankulutuksen alhaisena.

”Yhteistyö SSAB:n kanssa tässä uraauurtavassa projektissa on meistä upeaa”, sanoo Jukka Joutsenkoski, Parmacon toimitusjohtaja. ”Parmaco haluaa venyttää kestävän rakentamisen rajoja. Meillä on tekniikka valmiina ja pian meillä on oikea materiaali. SSAB:n fossiilivapaan teräksen käyttö Fixcel-tuotteissamme on luonnollinen edistysaskel, kun tavoitteenamme on luoda kestävän kehityksen mukaisia rakennuksia laadusta tai rakennusteknisistä ominaisuuksista tinkimättä.”

SSAB:n yhteistyössä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa kehittämä HYBRIT-teknologia korvaa rautamalmin pelkistysprosessissa perinteisesti käytetyn hiilen vedyllä ja fossiilivapaalla sähköllä. Sivutuotteena syntyy vettä, ei hiilidioksidipäästöjä. Fossiilivapaa teräs todistaa, että SSAB:n prosessi toimii. Pilottitoimituksia on saatavilla valituille kumppaneille.


Olavi Huhtala ja Jukka Joutsenkoski

Lisätiedot:
Anna Molin, Press Officer, SSAB, anna.molin@ssab.com, +46 76 110 46 76
Anna Elo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Parmaco, anna.elo@parmaco.fi, +358 40 581 25 67

Aku Rumpunen on aloittanut Parmacon talousjohtajana

Parmacon uutena talousjohtajana on 1.10.2024 aloittanut Aku Rumpunen.

Akulla on pitkäaikainen kokemus ja vahva toimialaosaaminen rakennusalalta. Hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa YIT:llä ja Cramolla, sekä ennen Parmacolle siirtymistään talousjohtajana Boreolla.

Aku liittyy Parmacon johtoryhmään lokakuussa 2024 ja hänen pääasiallinen toimipisteensä sijaitsee Parmacon Espoon toimistolla.

Toivotamme Akun lämpimästi tervetulleeksi Parmacolle!